Intervju med Johanna forts

johanna

Hur kommer det sig att du anmälde dig till loppet?
Förra året var första gången jag sprang. Jag anmälde mig för att jag älskar att springa terräng och det sällan finns sådana lopp i Stockholm. Jag bor söder om söder och närheten till loppet passade mig bra.
Har du sprungit loppet tidigare år?
Ja, jag sprang 2016.
Vilken bana ska du springa?
Jag kommer att springa 5 km i år också eftersom loppet var så pass utmanande med Hammarbybacken.
Tränar du mycket till vardags i skogen?
Jag tränar helst löpning i skogen tillsammans med min hund och min fru. Ibland nu på vintern när det är mörkt och kallt blir det dock på asfalt vilket jag tycker är betydligt tråkigare. När jag springer i terräng är det som att jag måste fokusera så mycket på att springa kontrollerat att jag inte kan tänka på annat. Det passar mig att få rensa hjärnan så eftersom jag är socialarbetare till vardags och har mycket som snurrar i huvudet.