Intervju med Miranda – forts

n_Miranda Kvist_kebenekaise

Miranda Kvist är VD och medgrundare av Team Nordic Trail som är en av Stockholm Trails samarbetspartners. Miranda vill inspirera människor till att komma ut och röra på sig i naturen. Som person är hon en äventyrare som ständigt är på jakt efter nästa löparupplevelse. Vi ställde några frågor till Miranda:

Varför älskar du traillöpning så mycket?
Efter flera års asfaltsnötande förälskade jag mig i löpningen i skogen. Plötsligt hände saker och ting! Löpningen handlade inte längre om att knarka kilometer utan att faktiskt uppleva löpningen.

Hur mycket tränar du?
Allt mellan 3 till 30 timmar i veckan…. Hahahaha… det beror främst på om jag springer runt Mont Blanc eller om jag arbetar häcken av mig framför datorn.

Vad för typ av löpträning är din favoritträning?
Långpass i alla former.

Vad var det som fick dig att starta Team Nordic Trail?
Jag ville helt enkelt springa med andra, och jag ville visa fler människor fjällöpning! Och vilken respons! Aldrig kunde jag drömma om att jag skulle jobba med löpningen på heltid!

Ska du springa Stockholm Trail? Vilken bana i så fall?
När ni orienterare lägger banor ska man springa de längsta banorna, då vet man att man får en upplevelse och kommer bort ifrån de klassiska spåren. Så självklart halvmaraton 21K!

Hur förbereder du dig inför Stockholm Trail?
Jag gör nog precis som alla andra och laddar med bra mat och sömn, och tar med mig energi i spåren. Sedan är jag dålig på att verkligen tävla nuförtiden men jag försöker att inte prata med alla och att verkligen ta ut mig ibland.

Vad är viktigast för dig för att ett traillopp ska vara roligt?
Att det är en social upplevelse runtomkring loppet inför och efteråt, samt att de som har lagt banan verkligen brinner för att visa nya stigar. Det märks!

Vart är din drömlöpplats just nu?
Vilken bra fråga! Spontant så drömde jag bort mig direkt till Hemavan och en solig stig där jag i somras låg och solade i 2 timmar innan mitt flyg skulle gå hemåt. Då sprang jag sista milen ner från fjället och rakt ut på flygplatsen som låg så nära. Det var häftigt och vad kul att det var det minnet som uppenbarade sig…

Har du några stora mål inför 2017?
Yes! Jag ska starta UTMB, Ultra Trail Mont Blanc 170km runt Mont Blanc med 10 000 höjdmeter. Det är världens största ultramaraton och jag har jagat kvalpoäng i tre år. Äntligen ska jag få starta…. Nästa mål blir att komma runt!