Therese Wånehed vann Damer 21K förra året

Hur förberedde du dig förra året inför ett så tufft lopp som Stockholm Trail?
Ska jag vara helt ärlig, så anmälde jag mig samma dag på plats cirka 1timme innan start.
Jag hade varken kikat på banan i förväg eller förberett mig på något annat sätt än att jag huvudsakligen sprungit mycket i skogen fra imför allt Nackareservatet kring Hellasgården.
Jag älskar att springa i terräng och springer i princip alla mina löppass i skogen. Jag kombinerar alltid mina pass med styrka både explosivt och uthållighetsmässigt. Något som jag vet att de flesta löpare bortprioriterar.

Vad tyckte du om banan?
Banan var utmanande och teknisk med flera tuffare partier både uppför och utför, precis såsom ett äkta terränglopp ska vara! Jag har sprungit flera fjällmarathon i tuff fjällterräng och tyckte att Stockholm Trail lyckats oehört bra med  bandragningen! Riktigt bra avslut med att springa uppför Hammarbybacken! 🙂

Vad var det bästa med Stockholm Trail?
Jag gillade verkligen variationen i terrängen under loppet, det var ständigt nya utmaningar och det krävdes en hel del teknik och uthållighet för att hålla fötterna i styr.

Har du några tips och tricks till deltagarna som ska springa i år?
Spring mycket i skog och terräng, träna backintervaller helst i skogsmiljö/slalombackar,  träna styrka för hela kroppen framförallt bålstyrka, men även benstyrka och explosivitet är superviktigt! Box-hopp, utfallshopp etc.

Har du några löpar/tävlingsmål för i år?
Jag kommer att springa en hel del terränglopp och fjällmaror under året. Vore kul att ta en seger i Bagheera Fjällmarathon som jag kommit 2:a i två år i rad.

Vad är ditt bästa löparminne?
O det finns sååå många! Men för att ta senaste åren får jag nog ändå säga känslan i att helt otippat 8 månader efter graviditet känna sig så pass stark och uthållig och placera sig på 2:a plats i Bagheera Fjällmarathon 2016 och 2017 . Sedan såklart Stockholm Trail 2017 som var en spontananmälan som resulterade i 1:a plats, vilken överraskning!

Sist men inte minst, springer du Stockholm Trail i år?
Det gör jag mer än gärna! 🙂