Grundträningen har inte gått som jag önskat men nu blickar jag framåt, mot våren och alla roliga löpartävlingar

De flesta har nog varit sjuka, inte kunnat träna och känt att de bara vill ut och träna igen fast att de inte kan. Så kände jag en lång period under vintern.

Jag blev ledsen, jag kände mig nedsatt och mådde dåligt, både fysiskt och psykiskt av att inte kunna träna. Jag ville bara ut och springa igen vilket jag gjorde, som var en väldigt dålig idé. Jag började träna igen även fast att jag inte var helt frisk vilket ledde till att jag blev sjuk längre. Min grundträningsperiod har inte gått så bra som jag tänkt men jag har ändå kunnat få till lite lätt träning. Jag har tränat så att det inte varit så ansträngande för hjärtat som för musklerna och så har jag stretchat mycket.

Det jag har kört under vinter har varit att cykla på en spinningcykel i lugn fart och att jogga. Nu har jag precis börjat att träna lite hårdare och mina muskler känns väldigt svaga och jag kan inte springa lika snabbt som förut. Men jag bygger upp musklerna successivt och hoppas på att jag är i god form tills att tävlingssäsongen är i full fart!

Några av mina löparmål under året är att springa många löpartävlingar, träna mycket löpning och att springa snabbare på Lidingöloppet än vad jag gjorde förra året.

Ida Österberg

Andra inlägg