Jenny Nilsson springer sitt 10:e Stockholm Trail i år!

Jenny älskar löpning och naturen, något som hon får ut max av under ett Stockholm Trail lopp

Hur många gånger har du sprungit Stockholm Trail? 

Alla upplagor, dvs nio gånger.

Vilken distans har du sprungit

Favoriten är 21 km, men pga skador har jag ibland sprungit 5 km eller 10 km. Fem gånger har det blivit 21 km och två gånger vardera på 5- och 10 km-banorna.

Vad får dig att komma tillbaka till Stockholm Trail år efter år?

Jag älskar den vackra naturen och att banorna görs så trailiga som möjligt! Banorna är tydligt uppmärkta och jag som har otroligt dåligt lokal- och riktningssinne har aldrig upplevt oro att komma vilse! De peppande och glada funktionärerna är guld värda och jag brukar peppa tillbaka och tacka dem! Flytten av start och målgång på Hammarbyhöjdens IP är perfekt, det innebär en väldigt kort sträcka innan naturen kommer!

De första åren var Stockholm Trail en del av Stockholm challenge, som förutom ett traillopp också inkluderade ett cykellopp och ett rullskidlopp. Testade du någon av de andra grenarna?

Nej, jag deltog aldrig. Jag var lite sugen men när jag var mogen var challenge ett minne blott…

Vad tycker du om banorna på Stockholm Trail?

Älskar den! 10- och 5 km är underbart trailiga, men för korta för mig om jag inte är skadad. 21 km innebär lång tid att njuta av banan och naturen, det är därför jag älskar den distansen! Jag tycker om att jag får springa ganska ostört, det är oftast ingen trängsel och då kan jag hålla min fart precis som jag själv vill! 

Vilket är ditt bästa minne av Stockholm Trail?

Första gången! Starten vid Globen och det var mitt livs första traillopp. Jag blev kär direkt! Det var ett lopp där det regnat tidigare, men det var uppehåll, varmt och otroligt fuktig luft när loppet startade på eftermiddagen. För varmt och fuktigt för mig, men banan och funktionärerna gjorde att jag klarade det ändå! 

Ett annat minne var det år jag råkade anmäla mig två gånger. Då skänkte jag bort min startplats till en tjej som jag tror mest bara sprungit asfaltslopp. Hon blev biten av traillopp och det känns också som ett riktigt fint minne! 

Vad säger du om Hammarbybacken? Förgyller den loppet, eller vore det bättre utan backe?

Älskar den, jag blev faktiskt besviken och kände mig snuvad förra året! Om jag får önska så vill jag ha den både i början och slutet av loppet! 

Har du några goda råd till den som springer loppet första gången?

Ha skoj! Sänk tidskraven! Njut av naturen! Träna traillöpning innan och ha många mil i kroppen – då får du en skönare upplevelse! Samma sak med skor, det blir roligare med trailskor/orienteringsskor på fötterna. Viktigast av allt är ändå att bara njuta och uppleva loppet! 

Hur laddar du upp inför loppet?

Jag kommer i god tid så att jag inte missar starten. Jag har alltid löparväst med sportdryck med som jag tål. Jag är sämst på uppvärmning så oftast lufsar jag iväg i lugnt tempo som uppvärmning. 

Min sammanfattning är att Stockholm Trail är årets höjdpunkt, det är loppet jag inte vill missa! Älskar Stockholm Trail! 

Vem är löpar-Jenny resten av året, när det inte är Stockholm Trail?

Jag älskar löpning och träning! Jag spinner, paddlar havskajak, åker långfärdsskridskor, hoppar fallskärm mm. Tyvärr har jag haft RED-S (energibrist) och därför haft en del skador sedan 2015. Jag har låg aptit och är sällan hungrig, jag har därför fått i mig för lite mat i förhållande till min träningsmängd. Jag älskar långpass på >21,1 km innan frukost. Frukosten efteråt smakar ljuvligt! Numera funkar inte det, jag måste äta innan, under och efter träning. Just löpning är min favorit! Jag älskar transportlöpning och det har under många år varit basen för min träning! På med löparvästen, spring bort tankar och känslan av lugn och tillfredsställelse sprider sig i kroppen! Kärlek! Jag har 16 km transportlöpning hem från jobbet på vintern (asfalt) och kan välja Roslagsleden när det inte är mörkt och isigt. Då blir det 13 km eller ca 22 km. Älskar att bada på den långa rundan. Då hoppar jag i en sjö med kläder och skor och springet sedan vidare medan de blöta plaggen svalkar mig! Livskvalitet på hög nivå!