Deltagarinfo

Arenan
Tävlingscentrum är på Hammarbyhöjdens IP. Hitta till arenan.

Anmälan
Anmälan sker via Stockholm Trails hemsida till och med måndag den 15 augusti. Därefter finns möjlighet att efteranmäla sig på plats på arenan till ett högre pris. När klasserna är fulla står det på anmälningssidan. Vid anmälan väljer du om du vill starta i startgrupp 1 (wave1) eller i startgrupp 2 (wave 2), mer information om dessa finns längre ned på sidan. I samband med anmälan ska anmälningsavgiften betalas in.
Vid anmälan på tävlingsdagen accepteras både swish, kort- och kontantbetalning. Ett kvitto på anmälan skickas ut till anmälarens mailadress.
Anmäl HÄR.

Anmälningsavgifter
Anmälningsavgifter finns HÄR.

Startbevis
En vecka innan tävlingsdatum skickas ett startbevis ut till alla anmälda. Startbeviset innehåller startnumret och ska visas upp vid nummerlappsutdelningen.
Har du inte fått ditt startbevis på mail onsdag 17 augusti maila till sekretariat@stockholmtrail.se

Nummerlappar
21K 1-499
10K 500-999
5K 1000-1499

Startgrupper
För att undvika onödig trängsel vid starterna och ute på banorna kommer även 2022 års upplaga av Stockholm Trail ha startgrupper. Läs mer om startgrupper HÄR.

Tidtagning
För löpare i startgrupp 1 är det bruttotiden som redovisas i resultatlistan, dvs tiden från startgruppens startskott till löparens målgång. För löpare i startgrupp 2 redovisas nettotiden, dvs tiden mellan löparens passage av startlinje och mållinje.

Pristagarna i resp. klass måste ha startat i startgrupp 1.

Starttider (preliminära)
10:00 Mini Trail
10:45 21K startgrupp 1 -Gemensam start
10:50-11:20 21K startgrupp 2 – Fri starttid
11:30 5K startgrupp 1 – Gemensam start
11:35-12:05 5K startgrupp 2 – Fri Starttid
12:15 10K startgrupp 1 – Gemensam start
12:20-12:50 10K startgrupp 2 – Fri starttid

Målgång och priser
Alla deltagare som fullföljer loppet kommer att få en fin medalj i trä som minne av sin prestation.
Priser från Trailrunspecialisten till de 3 främsta i varje klass kommer att delas ut på plats.

Spurtpris
Spurtpris i form av en Stockholm Trail t-shirt kommer att delas ut till de 3 snabbaste damerna och de 3 snabbaste herrarna. 

Maxtid
4 timmar på 21K
2,5 timmar på 10K
1,5 timmar 5K

Minitrail
Vi har även en kort bana för de allra minsta! Anmälningsavgiften går oavkortat till Hjärtebarnsfonden.
Ålder 2-10 år. Läs mer HÄR. Minitrailens nummerlappar hämtas endast ut på tävlingsdagen från klockan 09.00

Väskinlämning
Det finns bevakad väskinlämning utomhus på arenan. Packa dina kläder i plastpåsar om det regnar då vi inte har tillgång till tak. Blir det väldigt regnigt kommer vi att tillhandahålla sopsäckar. 

Vätskekontroller
Längs banorna kommer det att finnas vatten, saft och mindre tilltugg typ, godisbitar. Se info under banorna för att se var på banan de är. Vid mål kommer det att finnas utöver vatten och saft även kaffe och bulle.
Ingen sportdryck!

Uppvärmning
Uppvärmning sker i närområdet men inte i anslutning till starten. Detta både för att minska trängsel vid start samt för att inte riskera att du startar igång din tid genom att vara inom 10 meter från startplattan innan din starttid.
Endast Minitrail har en gemensam uppvärmning 10 minuter innan start.

Försäkring
Deltagare som är medlemmar i klubb ansluten till Svenska Friidrottsförbundet har ett visst försäkringsskydd. All tävling sker dock på egen risk och en olycksfallsförsäkring bör tecknas.

Klassbyte, namnbyte
Det är möjligt att i förhand byta till en annan startgrupp, byta till en billigare klass eller överlåta sin startplats till någon annan. Detta görs genom att skicka ett mejl till sekretariat@stockholmtrail.se. Ingen återbetalning sker vid byte till billigare klass.

Ändringar kan göras via mejl fram till fredagen 12 augusti kl 12:00. Anledningen till att vi inte kan ta emot ändringar efter det är att vi skickat iväg nummerlapparna för tryck. Vi trycker ett fåtal extra nummerlappar så i mån av lediga sådana kan ett fåtal ändringar göras dagen innan tävlingsdagen, maila oss så försöker vi lösa det om vi kan. 

Inga anmälningsavgifter betalas tillbaka om tävlingen genomförs. För att få tillbaka startavgiften kan du t.ex. teckna försäkringen Startklar. Läs mer på www.startklar.nu.
Har du någon fråga om din anmälan som inte har besvarats av ovanstående? Tveka då inte att skicka den till sekretariat@stockholmtrail.se

Varmt välkomna!!