Provlöpning

Igår i ett kylslaget Stockholm så var det dags för årets första provlöpning till Stockholm Trail 2020! Fjärde eller femte gången jag är med på provlöpning och i år blir fjärde gången jag springer Stockholm Trail 21K!

Jag kände redan vid stigningen uppför Hammarbybacken att något inte riktigt var som det ska med kroppen. Trots att jag i dagsläget är i betydligt bättre löpform än förra året vid samma tid, så kändes det inte alls bra. Hade svårt att få ner syre och hoppades att det skulle släppa när vi nått krönet och det skulle bära av utför. 

Du vet ju att jag fullkomligt älskar detta lopp! Det är och har varit min ”belöning” efter Stockholm Marathon i 3 år! 3 gånger har jag NJUTIT av den 21 K långa banan – som är tekniskt krävande och utmanande men OTROLIGT vacker! Min löpning utan musik!
Ett antal provlöpningar utöver det. Men idag ville inte kroppen vara med.

Kämpade mig trots detta igenom dryga 6 km, men fick vända åter mot Hammarbybacken utan att ha fullföljt mina planerade 10 km.

Det är dock alltid lika spännande på dessa provlöpningar, som förutom en ljuvlig naturupplevelse ibland (som oftast) även bjuder på mer ”urbana terränginslag”. Som du säkert minns från förra årets provlöpning så hamnade vi på en golfgreen… I år hamnade vi i – ett byggkaos. 

Just idag var inte formen vad den borde – men banan lika fantastisk som vanligt! Och jag ångrar inte för en sekund den spontana investeringen jag gjorde på förra årets Stockholm Trail 21K, när jag ”provsprang” ett par nya trailskor under loppet!
De har jag använt MYCKET sedan dess och de är fantastiskt sköna!

Andra inlägg