Testrun Salming iSpike

Ett 30-tal av Stockholm Trails funktionärer testsprang Salmings vintersko iSpike samt deras snabba Greyhound för långlöpning. Framför allt testades de i skog med lera och branta backar, men även nån vända på grus och asfalt. Omdömet var gott.

Salmings iSpike fick goda betyg av Stockholm Trails crew. Skon kändes stabil och är gjord i ett lite tjockare material än övriga Salmingskor, vilket gjorde det varmare för foten. Sulan har ståldubbar som gör att greppet är betydligt bättre i skog, lera och på is än deras trailvarianter med endast gummidubb. För att springa på trailstigar i skogen fungerar dock OT comp och Trail 5 bra. Vill man springa rakt ut i skogen genom blöta kärr och på berghällar är den här optimal. Som orienteringssko tyckte flera att sulan var för hög och kanske för stabil. Där lyftes OT comp som ett bättre alternativ.
Testet genomfördes på en reflexslinga i skogen, på ett större gräsfält och en grusväg.

Salming iSpike
Vikt: 220 g
Drop: 5mm
Sulmönster: 13 stycken tungsten carbide tip spikar.
Ovandel: Ripstop Nylon
Foder: Soft mesh
Skosnören: Platta

Vi testade även Salmings Greyhound modell. Den är framtagen för att vara en snabb sko med lång livslängd och bra grepp på flackare underlag. Det tyckte Stockholm Trails crew att den uppfyllde. Den testades först på samma reflexslinga i skogen som iSpike skon och majoriteten tyckte inte greppet i sulan räckte till för uppförsbackarna. Skon var dock väldigt skön och satt riktigt bra på flera av testarnas fötter. Känslan på grusstigarna var en lätt och mjuk känsla och vi konstaterade att den passar bra till pass på elljusspår, grus och asfalt. En del tyckte att skon var smalare över foten än iSpike så ett halvnummer större kan vara att föredra på den. Materialet är dock mer följsamt och töjs troligen ut efter ett antal löppass.

”Inte för orientering men en väldigt skön sko jag skulle kunna springa många kilometer i” Göran

Salming Greyhound
Vikt: 224 g
Drop: 6 mm
Yttersula: Vibram XS Trek
Foder: Mesh
Skosnören: Tunna och lätta

”Stabil sula och riktigt bra grepp” konstaterar Anders och Annika.